Golman Berkovec dok hrvanje u niskim temperaturama grijao čaj

Nogometaši Bohemians 1905 i Hradec Kralove danas Bet-at-home bonus nadopunjavanja u uvodnoj utakmici Tipsport lige je Vyšehrad morali nositi s niskih temperatura koje je pala na minus deset stupnjeva Celzija. Igrači su morali prilagoditi pripreme prije igre, staviti na više slojeva nego što je to uobičajeno, a golman “klokani” Martin Berkovec ni zagrijao čaja izravno tijekom utakmice.

“Neumrznul stojim ovdje, ali termosicu čaja za siguran. Imao sam ga iza vrata, a kad smo dobili gol, uvijek sam išao piti”, rekao je Berkovec CTK nakon premlaćivanja Bohemians 3 0. “Tako sam otišao tri puta popiti, tako da je dobro. Ako li vi dali više golova, tako da sam se zagrijati i piti nekoliko puta”, dodao je sa smiješkom.

Za mraz vratar bio je gori od igrača na terenu. “Čuvar vrata ne teče, nego stoji. Ja vrsta pokušao pomaknuti, ali nisam mogao metka u mene. Najgore je vjerojatno minijature na obje ruke i na noge. Ali dio nje je samo Unibet besplatni ulog hladno”, rekao je dvadeset i sedam Berkovec.

Igrači pokušao ostati na velikom zamrzavanje svedene na minimum.


“Imali smo već toplo u kabini, mi nismo išli na smrznutom tlu. Toplo je, naravno, temeljito”, rekao je napadač Jan Pázler Hradec Kralove.

“Grije smo kabinu. Neki zagrijavanja vježbe za stabilizaciju i tada smo bili na terenu dorozcvičili. Zagrijavanje je kraći i intenzivniji, da se u ritmu”, dodao je vezni Bohemians Dominik Mašek.

Brojni igrači pridružili kape i gotovo svi nosili nekoliko slojeva odjeće. “Dvije termo majica, majica, pa čak i na to dres, tako da smo bili topli. Naravno, rukavice. To je potrebno u ovom vremenu. Pripremamo i važno je da se na svakog treninga, nenastydnout tako da Unibet klađenje uživo nemamo tjedan dana ostati u krevetu”, rekao je Mašek.

“Imao sam dva Terma, majica i dres. Čovjek tada gotovo nije mogao pomaknuti, već sam imao taj problem. No, to je samo hladno”, rekao je Berkovec.